dimecres, 12 de novembre del 2014

Diari d’un candidat testimonial (V): Uf, això sona fatal!

Ahir a la nit, després d’una tarda intensa (promesa de fedatari per a la  ILP impulsada pel GOB, assistència a la presentació de l'Informe de Càritas i esbossar l’article matiner de El Periscopi), vaig fer la darrera piulada del dia: “Uffff, això sona malament”

Em referia a aquesta informació de l’Ara Balears: “Més de 200 immigrants s'han registrat per votar a les primàries de MÉS”. El titular m’alegrava el vespre. Segur que molta gent de MÉS per Mallorca celebra que molts i molts nouvinguts/des participin activament en política i ho facin amb MÉS. No crec que ningú s’alegrin més que jo d’aquesta capacitat d’integradora de MÉS.

Però la qüestió no és aquesta. Allò que sona fatal és aquest paràgraf de la informació: “El fet que s'hagin inscrit aquests 200 immigrants per votar a Palma pot tenir a veure, segons fonts de la coalició, amb la circumstància que un dels candidats a integrar la llista a l'Ajuntament de Palma sigui el conegut activista Madiop Diagne, president de l'Associació de Senegalesos de Mallorca”. Vull pensar que és cosa del periodista. En qualsevol cas el company citat ho hauria d’aclarir. Aquesta tarda és una bona ocasió per fer-ho.

I perquè crec que ho ha d’aclarir? Idò pel bon nom de Més per Mallorca i del prestigi del procés de primàries. Si realment s’han inscrit per votar un grup nombrós de membres d’una associació presidida per un candidat, aquest candidat ens ha d’explicar com casa això amb el Compromís ètic que ha signat. Que hem signat totes les persones que ens presentam (inclòs aquest candidat testimonial). Val a dir que una cosa és que els candidats i candidates no testimonials hagin fet campanya d’inscripció de votants entre els seus cercles d’afinitat, i una altra cosa és la que diu la informació de Quim Torres.

S’ha de recordar que el citat Codi Ètic s’ha signat “ per refermar el seu deure cap a la comunitat per damunt qualsevol interès partidista i/o personal.” I que en el punt 3 diu: “Els càrrecs electes i de confiança de MÉS per Mallorca exerciran les seves responsabilitats d'acord amb els continguts del programa electoral i al servei del conjunt de la ciutadania, sense obeir a interessos personals o sectorials, d'acord amb els principis que defensa MÉS per Mallorca. I encara més, en el punt 7 s’afirma: “Les persones escollides democràticament, tendran en consideració, de forma prioritària, els moviments socials i les demandes de la societat civil, des de la imparcialitat, reconeixent les seves aportacions, respectant escrupolosament la seva independència i sense fer-ne un ús partidista.


Els subratllats són meus, però esper i desitj que la preocupació per la nostra coherència sigui molt compartida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada